ازدواج یکی از مهم ترین و سرنوشت ‌سازترین تصمیمات در زندگی هر فرد محسوب می‌شود. به همین دلیل، هر کشوری قوانین و مقررات خاص خود را برای تنظیم امور مربوط به ازدواج دارد. امارات متحده عربی نیز از این قاعده مستثنا نیست. امارات به عنوان یکی از امن ترین کشورهای جهان شناخته می‌شود. مردم در سراسر جهان امارات را مقصدی ایده آل برای زندگی، اسکان و تشکیل خانواده می‌دانند. چندین دلیل برای این تفکر وجود دارد. در این کشور آب و هوا اغلب دلپذیر است، امکانات مسکن فراوان است، مدارس عالی هستند و بیان مذهب و فرهنگ آزادانه انجام می‌شود. بسیاری از خانواده‌ های مهاجر ده‌ ها سال در امارات اقامت داشته‌اند و این کشور را مانند خانه می‌دانند. در این مقاله قصد داریم به بررسی جزئیات قوانین ازدواج در امارات متحده عربی بپردازیم تا متقاضیان تصمیم‌ گیری آگاهانه‌ تری بگیرند.

مهم ترین قوانین ازدواج در امارات متحده عربی

ازدواج اساس نظام خانواده است. امارات کشوری امن با امکانات فراوان برای خانواده ها بوده و بسیاری از مردم در آنجا ازدواج می کنند. ازدواج در این کشور بسیار راحت است اگر از قوانین و مقررات آن آگاه باشید. مشخصات و الزامات قانونی برای تایید ازدواج در کشور امارات وجود دارد که هم برای اتباع و هم برای افراد خارج از کشور اعمال می‌شود. برای اطلاعات بیشتر در مورد قوانین ازدواج در امارات متحده عربی و فرآیند و مدارک مورد نیاز به ادامه مطلب مراجعه کنید.

اگر در حال حاضر در امارات زندگی می‌کنید و می‌خواهید در این کشور ازدواج کنید، قوانین و مراحل قانونی خاصی وجود دارد که باید در نظر داشته باشید. طبق قوانین امارات، ازدواج تنها پیوند قانونی بین زن و مرد برای تشکیل خانواده یا رابطه است. عقد ازدواج در امارات بر اساس قانون شریعت است که از حقوق زوجین و فرزندانشان حمایت می‌کند. ازدواج بین زوج های مسلمان باید در دادگاه شرعی در امارات ثبت شود. با این حال، افراد از ادیان و ملیت های دیگر ممکن است مجبور باشند روند متفاوتی را دنبال کنند. با ما همراه باشید تا قوانین و مقررات مختلف ازدواج در امارات را بررسی کنیم.

شرایط عمومی قبل از ازدواج برای ازدواج در امارات

زوج هایی که می خواهند ازدواج دادگاهی را در امارات متحده عربی ترتیب دهند، باید برخی از شرایط قبل از ازدواج را رعایت کنند:

  1. رضایت عروس برای ازدواج
  2. این زوج باید گواهی غربالگری قبل از ازدواج صادر شده توسط اداره بهداشت دبی یا وزارت بهداشت در ابوظبی را دریافت کنند.
  3. اگر زن و شوهر در امارات هستند، حداقل یکی از طرفین (همسر، شوهر یا قیم قانونی زن ) باید ویزای اقامت در امارات داشته باشد.

قوانین ازدواج در امارات متحده عربی در ازدواج اسلامی (ازدواج شرعی)

ازدواج بین یک زوج مسلمان در امارات بر اساس مقررات شرعی منعقد می شود. بنابراین، ازدواج موقت یا صیغه در امارات ممنوع است. همچنین احکام شرعی برای همه زوج های مسلمان بدون توجه به ملیتشان قابل اجرا است.

  1. عروس و داماد هر دو باید مسلمان باشند.
  2. همچنین قانون به مرد مسلمان اجازه می دهد با زنی غیر مسلمان از اهل کتاب ازدواج کند. اما ازدواج زن مسلمان با مرد غیر مسلمان حرام است. در چنین حالتی، اثبات مسلمان شدن داماد الزامی است.
  3. قوانین ازدواج در امارات متحده عربی چند همسری را مجاز می‌داند. یک مرد مسلمان ممکن است چهار زن داشته باشد، مشروط بر اینکه برای تمام همسران نیاز های مالی را تامین و با آن ها رفتار مساوی داشته باشد.
  4. زن و مرد حق دارند در قرارداد ازدواج، شرایط خاصی را مشخص کنند. مانند حق طلاق یا حق کار.
  5. مرد موظف است مبلغی را به عنوان مهریه به زن بپردازد. مهریه می‌تواند نقدی یا غیرنقدی باشد و با توافق طرفین تعیین می‌شود.
  6. زن و مرد از حقوق برابری در امور مالی و اجتماعی برخوردارند. مثلاً زن حق دارد بدون اجازه همسر مسافرت کند یا گذرنامه دریافت نماید.

الزامات قانونی برای ازدواج دادگاهی زوج های مسلمان

برای ازدواج مسلمان، زوجین باید این شرایط قانونی را داشته باشند:

  • ثبت عقد ازدواج در دادگاه شرعی در امارات الزامی است.
  • مراسم ازدواج مسلمانان باید در دفتر رسمی ازدواج انجام شود.
  • سن قانونی ازدواج 18 سال تمام است. اگر عروس یا داماد کمتر از حد تعیین شده باشد، تایید قاضی لازم است.
  • طبق قوانین ازدواج در امارات متحده عربی سن همسر نباید دو برابر دیگری باشد. در چنین حالتی به تایید قاضی نیاز است.
  • ارائه گواهی غربالگری و آزمایش خون قبل از ازدواج الزامی است.
  • زن و شوهر باید برای مراسم عروسی در تاریخ معین یا سایر تشریفات در صورت لزوم در دادگاه حضور یابند.
  • حضور پدر یا وکیل عروس و دو شاهد مرد مسلمان الزامی است.
  • زنی که قرار است ازدواج کند باید با رضایت پدر یا قیم قانونی ازدواج کند.
  • در صورت فوت پدر عروس، حضور نزدیک ترین ولی ذکور بعدی یعنی نزدیکترین خویشاوند مانند برادر بزرگتر الزامی است.
  • زنان مطلقه و بیوه باید مدرکی دال بر وضعیت تأهل خود ارائه دهند
  • اگر عروس مسلمان باشد و پدرش مسلمان نباشد، نیاز به نامه “بدون اعتراض” از سفارت یا کنسولگری خود دارد. گواهی عدم اعتراض نیز باید به تایید وزارت امور خارجه برسد. همچنین این گواهی باید به عربی ترجمه شود.

نهاد های مسئول انعقاد ازدواج اسلامی در دادگاه

در امارات مجوز ازدواج توسط Mazoons صادر می‌شوند. مازون ها بر اساس مقررات شریعت کار می‌کنند و ازدواج را در بخش های قضایی امارات و دادگاه های شرعی انجام می‌دهند. سازمان دیگری که مسئول ازدواج در دبی، ابوظبی و سایر شهرهای امارات هستند، وزارت دادگستری است. وزارت دادگستری همچنین یک سرویس ازدواج الکترونیکی را راه اندازی کرده است که به آن ها اجازه می‌دهد تا با یک افسر ازدواج تعیین شده به صورت آنلاین قرار ملاقات رزرو کنند.

هر دو، دپارتمان قضایی در دادگاه های امارات ، درخواست ازدواج آنلاین و خدمات افسران ازدواج را برای مهاجران و مقیمان تسهیل می‌کنند.

قوانین ازدواج در امارات متحده عربی برای افراد غیر مسلمان

بر اساس قوانین ازدواج در امارات متحده عربی یک زوج غیر مسلمان در امارات می‌توانند در محل عبادت خود مانند معبد یا کلیسا ازدواج کنند. کلیساهای بسیار زیبایی در امارات وجود دارد که برای مراسم مناسب هستند و ساکنان مسیحی می‌توانند مراسم عروسی خود را در آنجا جشن بگیرند. همچنین هندوها می‌توانند با رهبران مذهبی در معابد برتر در امارات برای سازماندهی ازدواج خود مشورت کنند. علاوه بر این، غیر مسلمانان می‌توانند در سفارت یا کنسولگری کشور خود در امارات متحده عربی ازدواج کنند. در هر صورت سند ازدواج باید از دادگستری اخذ شود. همچنین دو شاهد برای مراسم لازم بوده و عروس و داماد باید حداقل 21 سال سن داشته باشند. در نهایت هر دو طرف ملزم به داشتن ویزای اقامت هستند. در صورتی که یکی از طرفین دارای ویزای بازدید باشد، باید قبل از ازدواج در امارات معاینه پزشکی انجام دهد.

موارد خاص قوانین ازدواج در امارات متحده عربی

  1. یک شخص خارجی که مایل به ازدواج با یک شهروند اماراتی است باید گواهی حسن رفتار از پلیس امارات دریافت کند.
  2. زنان اماراتی که با تمدید تابعیت خود را دریافت کرده اند، اجازه ازدواج با یک شخص خارجی را ندارند.
  3. اگر یک زن اماراتی (تابعیت که از طریق وابستگی بدست نیامده است) با یک مردی خارجی ازدواج کند، زن باید تأیید والدین یا قیم خود را داشته باشد.
  4. اگر یکی از اتباع شورای همکاری خلیج  GCC ) ) یا شهروند سایر کشورهای اسلامی مایل به ازدواج با طرفی با ملیت متفاوت باشد، باید تاییدیه کشور خود را داشته باشد.

مدارک مورد نیاز برای ازدواج در دادگاه در امارات

اگر قصد ازدواج در امارات را دارید، این مدارک مورد نیاز است:

  1. اصل شناسنامه
  2. اصل پاسپورت
  3. کپی شناسنامه و گذرنامه
  4. مدارک اقامت در امارات (خود یا قیمومیت)
  5. شناسه معتبر امارات
  6. گواهی تناسب اندام سالم برای ازدواج
  7. گواهی اثبات وضعیت تأهل برای هر دو طرف (مجرد، متاهل، مطلقه). در صورتی که گواهی از خارج از کشور صادر شده باشد، گواهی باید توسط وزارت امور خارجه متقاضی و کنسولگری امارات تایید شود.
  8. گواهی محلی برای اثبات وضعیت تأهل نیز می‌تواند توسط کنسولگری متقاضی و وزارت امور خارجه امارات صادر شود.
  9. کپی ویزا (هم عروس و هم داماد).

10.عروس و داماد باید گواهی غربالگری سلامت قبل از ازدواج را از مراکزی مانند خدمات درمانی امارات، مراکز پیشگیری و غربالگری بیماری  (DPSCs) و اداره بهداشت امارات تهیه کنند.

11. طرفین ازدواج باید سند ازدواج به زبان عربی بگیرند. اگر به زبان انگلیسی باشد، باید گواهی ترجمه عربی توسط یک مترجم رسمی دریافت شود که سپس باید توسط دفتر اسناد رسمی در دادگاه امارات تأیید شود.

12. گواهی طلاق برای افراد مطلقه

13. ارائه گواهی فوت همسر برای بیوه‌ ها

14. رضایت ‌نامه کتبی از ولی امر برای زن

 15. گواهی توانایی مالی برای پرداخت مهریه و هزینه ‌های زندگی

لطفا توجه داشته باشید که مدارک مورد نیاز بسته به وضعیت ممکن است تغییر کنند. برای جزئیات بیشتر در مورد الزامات، همسران باید با کنسولگری کشورشان در امارات مشورت کنند. به علاوه در مورد آگاهی بیشتر در مورد قوانین ازدواج در امارات متحده عربی می‌توانید به هلدینگ هلی ویزا مراجعه کنید تا به شما مشاوره و راهنمایی بیشتری دهند.

قوانین ازدواج در امارات متحده عربی مربوط به مهریه، نفقه و حضانت فرزندان

در این بخش به بررسی قوانین مربوط به مهریه، نفقه و حضانت فرزندان در کشور امارات متحده عربی می‌پردازیم:

·         مهریه

مهریه مبلغی است که مرد باید طبق عقد نامه ازدواج به زن بپردازد. مهریه می‌تواند نقدی یا غیرنقدی باشد. در امارات مرد موظف است کل مهریه را هنگام عقد ازدواج بپردازد. عدم پرداخت مهریه حق شکایت برای زن ایجاد می‌کند.

·         نفقه

مرد موظف است هزینه ‌های زندگی همسر و فرزندانش را تأمین کند. این شامل مواردی چون مسکن، خوراک، پوشاک، بهداشت و درمان و آموزش می‌شود. عدم پرداخت نفقه تخلف محسوب شده و قابل شکایت است.

·         حضانت فرزندان

پس از طلاق، حضانت فرزندان زیر سن مشخصی معمولاً به مادر سپرده می‌شود. مگر اینکه دادگاه تشخیص دهد این امر بر خلاف مصلحت کودک است. پدر همچنان موظف به پرداخت هزینه ‌های زندگی و تحصیل فرزندان می‌باشد.

در مجموع، قانون حقوق مالی زن و حضانت فرزندان را مشخص کرده تا از حقوق آنان حمایت شود. رعایت این قوانین کمک شایانی به ثبات خانواده می‌کند. بنابراین طبق قوانین ازدواج در امارات متحده عربی پرداخت مهریه و نفقه بسیار حائز اهمیت است.

فرآیند طلاق در امارات

ما تا کنون قوانین ازدواج در امارات متحده عربی را برای شما بیان کردیم. اما ممکن است به دلایل گوناگونی زوجین از یکدیگر طلاق بگیرند. در ادامه مراحل انجام طلاق در امارات متحده عربی و شرایط آن را برای شما توضیح می‌دهیم.

  • ارائه درخواست طلاق به دادگاه خانواده از سوی یکی از زوجین. ارائه دلایل درخواست طلاق الزامی است.
  • انتخاب وکیل مجاز برای پیگیری روند طلاق در دادگاه. وکیل باید بومی امارات باشد.
  • برگزاری جلسه صلح با حضور زوجین و وکلای آن ها توسط قاضی به منظور حل اختلاف.
  • در صورت عدم حصول توافق در جلسه صلح، طرح دعوی طلاق در دادگاه و بررسی ادله ارائه شده آغاز می‌شود.
  • صدور رای طلاق توسط قاضی در صورت احراز شرایط. رای باید به ثبت برسد تا قطعیت یابد.
  • تقسیم اموال و دارایی‌ های مشترک و تعیین نفقه فرزندان بر اساس حکم دادگاه صورت می‌گیرد.
  • زنان باید 3 ماه عده رعایت کنند قبل از ازدواج مجدد. مردان نیازی به رعایت عده ندارند. همچنین ازدواج مجدد مرد پس از طلاق، آزاد است.
  • حضانت فرزندان معمولاً با مادر خواهد بود مگر در موارد خاص.

در مجموع، طلاق در امارات یک فرآیند قانونی تحت نظارت دادگاه است و اجرای آن نیازمند رعایت دقیق مقررات می‌باشد. همچنین شما می‌توانید با استفاده از شرکت های مهاجرتی قابل اعتماد مانند هلدینگ هلی ویزا بیشتر در مورد قوانین ازدواج در امارات متحده عربی و طلاق در این کشور اطلاعات کسب کنید.

سخن پایانی

امارات متحده عربی، یکی از کشورهای پیشرو در خلیج فارس است که قوانین ازدواج خاص خود را دارد. ازدواج در این کشور، یک مراسم مهم و مقدس است که با توجه به مقتضیات فرهنگی و مذهبی اماراتی ها، مورد توجه قرار می‌گیرد. با توجه به قوانین ازدواج در امارات متحده عربی، ازدواج برای زوج ها به عنوان یک تعهد دائم در نظر گرفته می‌شود. در این کشور، ازدواج براساس اراده طرفین و با رضایت کامل آن ها صورت می‌گیرد. یکی از قوانین مهم در امارات متحده عربی، قانون توافق نامه ازدواج است. این قانون تعیین می‌کند که هر دو طرف باید به صورت رسمی و با امضای توافق نامه، ازدواج خود را تأیید کنند.

این توافق نامه شامل شرایط و مقررات مربوط به زندگی مشترک، تقسیم مال و میراث، حقوق و تعهدات هر دو طرف می‌شود. در امارات متحده عربی، ازدواج می‌تواند به صورت اسلامی، مسیحی یا یهودی صورت بگیرد. با این حال، برای ازدواج به صورت اسلامی، طرفین باید به دین اسلام روی بیاورند و مجوز مربوط به این امر را از اعضای خانواده خود دریافت کنند.

در پایان، قوانین ازدواج در امارات متحده عربی نشان می‌دهد که این کشور به تمامی نیاز ها و مقتضیات ازدواج اهمیت می‌دهد و سعی می‌کند تا با رعایت قوانین و مقررات خود، ازدواج را به صورتی مناسب و قانونی انجام دهد.

سوالات متداول

برای قبل از ازدواج در امارات زوجین باید چه شرایطی داشته باشند؟

عروس باید برای این ازدواج رضایت داشته باشد، آزمایش غربالگری انجام شود و حداقل یکی از زوجین ویزای اقامت امارت داشته باشند.

آیا بر اساس قوانین ازدواج در امارات متحده عربی چند همسری مجاز است؟

قوانین ازدواج در کشور امارات چند همسری را مجاز می‌داند. یک مرد مسلمان ممکن است چهار زن داشته باشد، مشروط بر اینکه برای تمام همسران نیاز های مالی را تامین و با آن ها رفتار مساوی داشته باشد.

برای ازدواج در امارات چه مدارکی مورد نیاز است؟

برای این امر مدارک زیادی از قبیل اصل شناسنامه و پاسپورت، مدارک اقامت، کپی ویزا، گواهی طلاق برای افراد مطلقه، رضایت نامه کتبی از ولی امر برای زن و غیره نیاز است.